DOZNAJEMO: Plave zastave zavijorit će se i ove godine na biogradskim plažama...

DOZNAJEMO: Plave zastave zavijorit će se i ove godine na biogradskim plažama Dražica i Bošana te marini Kornati u Biogradu na moru

2 472

Plava zastava, taj međunarodni simbol ekološki očuvanih plaža i marina na Jadranu, zavijorit će se i ove godine na biogradskim plažama „Dražica“ i „Bošana“ te nautičkoj marini Kornati – Ilirija u Biogradu na Moru.

Turisti i te kako cijene plaže i marine u kojima uoče plavu zastavu. Plava zastava jamstvo je određenog stupnja čistoće, usluge i infrastrukture, te ima multiplicirajući efekt na turizam, pozitivan u svakom smislu.

Na području Zadarske županije ove će godine, prema informacijama Udruge „Lijepa naša“, biti podignuto samo sedam plavih zastava, od kojih gotovo polovica odnosno čak tri u Biogradu na Moru.

Osim navedenih, plava zastava krasit će sljedeće plaže u Zadarskoj županiji: plaža turističkog naselja „Zaton“ (Turisthotel Zadar), plaža Jaz općine Preko, plaža „Kolovare (Obala i lučice Zadar), plaža „Borik“ (Falkensteiner) te marinu D-Marin Marina Dalmacija Bibinje – Sukošan. Radi usporedbe, u Šibensko-kninskoj županiji bit će svega tri plave zastave, a u čitavoj Splitsko-dalmatinskoj županiji samo šest plavih zastava (Bačvice, Stobreč, Zlatni rat, Bol, Omiš i Baška voda) te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svega pet plavih zastava. Što se tiče marina, pet su šibenskih marina, četiri na splitskom području i dvije na dubrovačkom, koje će imati plavu zastavu. G.Š.