GALERIJA: Duhovni spektakl na Trgu Sv. Stošije – Večer slavljenja „Božje pobjede“...

GALERIJA: Duhovni spektakl na Trgu Sv. Stošije – Večer slavljenja „Božje pobjede“ u Biogradu na Moru (VIDEO)

0 253

Glazbeni specijalitet za sve ljubitelje i pratitelje duhovne scene održan je u petak u Biogradu na Moru u vidu koncerta glazbenog sastava katoličke karizmatske zajednice mladih „Božja pobjeda“. Na Trgu Sv. Stošije u dvorištu župne crkve Sv. Stošije na koncertu „Božja pobjeda“ uživalo je nekoliko tisuća oduševljenih posjetitelja u dobi od 7 do 77, ali i onih najmlađih.

Osim sjedećih mjesta, ispunili su prostor stajanjem ili sjedenjem na zidićima oko župne crkve i svi su tu večer kao jedan uglas pjevali i slavili Gospodina.

Uz „Božju pobjedu“ iskazali su izvrsno poznavanje rada eminentnih glazbenika hrvatske glazbene duhovne scene. Naime Petar Buljan s gitarom i glavni vokal na ovom koncertu inače je voditelj slavljeničkog tima „Božja pobjeda“ koji su uz zajednicu Srce Isusovo, među najtraženijim izvođačima duhovne glazbe u cijeloj Hrvatskoj. Njihov repertoar postao je sastavni i omiljeni dio zajedništva mladih koji, kako se pokazalo, i u Biogradu na Moru ima svoje poklonike.

„Božja pobjeda“ izdala je do sada dva studijska albuma i treći ove godine koji je najavila pjesma „Gospode, trebam te“ i koja je u kratko vrijeme postala jedna od najpoznatijih duhovnih skladbi u Hrvatskoj. Njihove skladbe vrte se već godinama na YouTube-u i broje impozantnih nekoliko milijuna klikova. Stoga je bilo za očekivati kako su sve pjesme pjevali oduševljeni posjetitelji ovog koncerta koji je kruna Duhovne obnove koja se odvijala prethodna tri dana na istom mjestu pod vodstvom don Damira Stojića, salezijanca, studentskog kapelana grada Zagreba, a u organizaciji ponosnog biogradskog župnika mons. Ivana Mustaća. Mons. Mustać nije na kraju zaboravio zahvaliti TZG Biograda i Gradu Biogradu, posebno dogradonačelniku Marijanu Stopferu i brojnim volonterima na svesrdnoj pomoći u organizaciji.

 

Koncert je kruna Duhovne obnove i dirljivi oproštaj župljana Biograda na Moru od don Damira Stojića pod čijim vodstvom katolička karizmatska zajednica mladih „Božja pobjeda“ inače organizira različite seminare, molitvene susrete, animira duhovne obnove, a svaku subotu u mjesecu za mlade organizira klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Zajednica je osnovana 2007. godine, danas broji oko 80-ak članova, njeguje karizmatsku duhovnost kao članica Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Osim klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, susreti zajednice sastoje od slavljenja, molitve, pouke, svjedočanstava. Vizija zajednice je mlade ljude dovesti do susreta sa živim Kristom koji preobražava naše živote i koji je jedini Put, Istina i Život.

Gordana Šarić