Građani se obrušili na Radio BnM zbog (ne)informiranja javnosti, a u Zadarskom...

Građani se obrušili na Radio BnM zbog (ne)informiranja javnosti, a u Zadarskom listu „Knez ne misli…“

0 251

protiv cenzureGradonačelnik Biograda našao se u sukobu interesa. Grad Biograd na Moru sklopio je ugovor s odvjetnikom Marinom Birkićem koji je u rodbinskim dnosima s gradonačelnikom Ivanom Knezom. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa novčano je kaznilo Ivana Kneza, gradonačelnika Biograda na Moru, s 15 000 kuna zbog kršenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Počevši od manjih i nezavisnih medija kao što je naš portal, Kalelarga Zadar, Zadarski list, ali i svi vodeći i relevantniji hrvatski mediji, kao što je nacionalna kuća HRT, njihov  radio i TV, koji su informirali javnost. Od lokalnih medija, a dužnost je medija objektivno i nepristrano informirati javnost, građanstvo su za navedenu informaciju uskratili Radio BnM i još neki mediji za koje se vjeruje kako su dijelom sponzorirani novcem iz biogradskog gradskog proračuna. Revoltirani građani su negodovali te su izrazili svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama. Tako je između ostalih Mario Jeličić na svom Facebook profilu jučer napisao:

Poštovani građani Biograda, pošto vas naša lokalna radio postaja Radio BnM nije informirala da je naš čelnik grada, gradonačelnik, optužen za sukob interesa i mora platiti 15 000 kuna kazne, jer je pogodovao rođaku kod odvjetničkih usluga, želim im zahvaliti na informativnosti i objektivnosti u prenošenju vijesti koje je čak i HRT prenio. Ostalo neka je njima na dušu i s nadom da će Radio Bnm jednog dana postati objektivan i nepristran bilo o kojoj se političkoj opciji radilo. Hvala Portal Biograd i Kalelargainfo što su prenijeli vijest. A na Radiju BnM neka svatko sebe priupita koliko je objektivan i nepristran novinar, a koliko plaćenik trenutne strukture na vlasti. Poslao sam im dvije poruke, tako da naknadne pameti nema, osim nečeg drugog, ali to nakon 5. mjeseca 2017. Vjerujem u Radio BnM i da će od 2017. Postati informativna, nepolitički obojena i objektivna radio postaja Biograda i okolice, mislim na objektivnost prema svim političkim opcijama. Pošto ne želite na svojim službenim Facebook stranicama Radija BnM i niste objavili „Radnje“ sadašnjeg gradonačelnika, na idućem Aktualnom satu ću vas osobno nazvati i pitati zašto niste objektivno i nepristrano informirali građane grada.

Poanta je kako neki mediji nisu objavili ni osnovnu vijest, dok drugi donose i nastavak sage o biogradskom gradonačelniku. Tako je Zadarski list u svom jučerašnjem tiskanom izdanju donio nastavak naslovljen „Knez ne misli otpustiti rođaka Birkića, niti platiti 15. 000 kuna kazne“. U tekstu je ukratko iznijeto i obrazloženje ove zavrzlame popraćeno izjavama gradonačelnika Ivana Kneza.

Gordana Šarić