Hit oglasi s Benkovačkog sajma – prodaje jarca koji je silan, a...

Hit oglasi s Benkovačkog sajma – prodaje jarca koji je silan, a kruh i voda glavna ponuda dana!

0 194

U SPLITU JE ULTRA, AL' PAZAR JE U BENKOVCU!

Benkovački sajam održava se svakog desetog u mjesecu po svim vremenskim uvjetima, na plus 40 ili po cičoj zimi. Kome treba e-Bay, koja digitala, informatika, kompjutori i bakrači, kad praktički ispred nosa svakog desetog u mjesecu imamo Benkovački sajam?! Analogni Benkovački sajam nudi na prodaju raznovrsnu robu koju ni jedan klik mišem ne može kupiti, ni jedna kartica, a niti ček. Na ovom mjestu igra samo ‘briktaš’ (za slabije upućene u lokalnu terminologiju – novčanik). Bez casha tu ne dolazi, jer uopće ne primaju kartice! Prodavača i kupaca na Benkovačkom sajmu uvijek je na tisuće, pa je tako bilo i dana 10. kolovoza 2017.

Na sajmu se sve češće oglašava i pisanim putem, a jedan od oglasa nije promakao ni popularnoj Facebook stranici „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“. „PRODAJEM – JARCA , DRUGA MU JE GODINA, SILAN JE.”, piše u oglasu s Benkovačkog sajma, uz kontak broj za potencijalne kupce. Najvažniji podatak o jarcu koji se prodaje jest da je silan i da ne bi bilo zabune – taj podatak je čak i podcrtan. Ne znamo kako je završio jarac i je li se gazda ovom prigodom uspio riješiti silovitog, no iz ovog kratkog oglasa saznajemo da je i on bio na pazaru.

Po ovoj žezi još je jedan oglas s benkovačkog sajma koji je zapeo ljudima za oko, a to je onaj u kojem piše: „DNEVNA PONUDA: KRUH I VODA“. „Benkovac posti“, stoji uz opis fotografije na „Dnevnoj dozi…“.

Ashley Colburn, američka dobitnica Emmya za dokumentarac „WOW Croatia“ , nedavno je posjetila Benkovački sajam i o tome snimila video.

„Ne dolazite u Benkovac, ako ovdje ne namjeravate ručati!“, poručila je ova ambasadorica hrvatskog turizma. Što je sve radila na Benkovačkom sajmu pogledajte u video prilogu, koji je očito zorni dokaz da su kruh i voda, naša nasušna gastronomska potreba spomenuta u benkovačkom oglasu, bili tek besplatni dodatak uz janjetinu.

Gordana Šarić