HNK PRIMORAC: Šok navijača! Na početku novog prvenstva izgubili u kući od...

HNK PRIMORAC: Šok navijača! Na početku novog prvenstva izgubili u kući od Junaka iz Sinja

0 173

PRIMORAC (B) – JUNAK 1:2

Gradski stadion Kazimir i Silvestar, gledatelja 300. Sudac: Mišo Krešić (Metković). Pomoćnici: Luka Grbavac (Proložac), Jurica Matoš (Solin), 4. sudac Ante Žilić (Škabrnja).

Strijelci: Vodopija (21′), Baturina (47′), Galić (72′).

Žuti kartoni: Marko Colić i Vodopija kod Primorca, Baturina, Vladislavić i Bandalo kod Junaka.

HNK PRIMORAC (B): Rogić, Marko Colić, Iveljić, Galešić (od 84′ Brzoja), Ješe, Vodopija, Bajić, Zelić, Marić (od 59′ Paponja), Majić (od 70′ Marko Colić), Bubnjar. Trener: Dragan Blatnjak.

NK JUNAK: Labrović, Mornar, Gabrić (od 46′ Križanac), Bandalo, Galić, Vladislavić (od 90′ Mažurin), Tokić, Baturina, Domazet (od 41′ Poljak), Botica, Puljić. Trener: Grabovac.

Prije početka susreta Junaka i Primorca na Gradskom stadionu „Kazimir i Silvestar“ u Biogradu na Moru održana je minuta šutnje za preminulog Ivu Šangulina. Primorac je igru započeo dobro te relativno rano poveo preko Vodopije, koji je u 21. minuti pogodio za vodstvo Primorca. Prvo poluvrijeme proteklo je u gotovo izjednačenoj igri, gdje su i jedna i druga momčad imali svoje prilike i poluprilike. Na drugom poluvremenu Junak je promijenio ozlijeđenog Gabrića, te su na samom početku izjednačili preko Baturine. Taj gol dao je krila Sinjanima da još bolje zaigraju. Primorac je također imao svoje prilike. Potpuni preokret za Sinjane režira Galić na asistenciju Botice. Vrijedi istaknuti i stativu domaćih tri minute prije kraja. Sinjani su tako u Biogradu na Moru osvojili tri boda, dok Primorac i njegovi navijači tuguju zbog poraza na početku novog prvenstva.

Izjave trenera neposredno nakon susreta:

Blatnjak (HNK Primorac): „Bili smo apsolutno bolja ekipa u prvom poluvremenu i na kraju smo morali zabiti taj drugi gol i utakmicu polako privesti kraju. Drugo poluvrijeme smo već nakon jedne minute primili nesmotren gol i tada su svi pali kako psihički, tako i fizički te nismo imali snage za povratak. Jedan prekrasan pogodak za 1:2 !!! Čestitam Junaku na pobjedi i mislim da smo danas zaslužili barem jedan bod, ali to je nogomet.“

Grabovac (NK Solin, Sinj): „Prvo poluvrijeme nismo bili pravi i u utakmicu nismo ušli onako kako smo očekivali, ali imali smo hendikep nakon 20 minuta kada se Gabrić ozljedio. Znao sam da su momci karakterni i to su pokazali na terenu puno puta. U drugom poluvremenu smo se dogovorili i promijenili raspored igre koja je zasigurno izgledala bolje na moje oduševljenje. Vodič i put za dalje treba biti drugo poluvrijeme današnje utakmice.”

Rezultati 1. Kola: Primorac (B) – Junak 1:2, GOŠK D.-Jadran LP 2:2, Kamen – Zagora 2:1, Val – Urania 0:2. Split-Imotski 1:1. Danas igraju: Primorac (s) – Zadar (17:30h), Croatia-Zmaj. G.Š.