MNK GAUNI: ,,FUTSALOM ZA PETRU – DOBRO JE ČINITI DOBRO!”

MNK GAUNI: ,,FUTSALOM ZA PETRU – DOBRO JE ČINITI DOBRO!”

0 99

Ove subote svi putovi vode u hram zadarskog futsala, kultne Mocire. Šlag na kraju prvenstva a sve uz ogromnu humanitarnu gestu, pomoći u liječenju mladoj Petri Zrilić. Dali ima većeg poziva svim ljubiteljima futsala i sporta općenito pa i svim ljudima dobre volje kao i svim podražavateljima humanitarnog rada? Vrhunski rad predstavništva udruge za mali nogomet ZŽ ili od milja zvana udruga Futsal Zadar na čelu sa čovjekom neobjašnjive energije i pregršt ideja i uspješnih rezultata Markom Šimurinom organizira još jedan sportski praznik za Grad Zadar i cijelu županiju.

Iako se na prvu čini da je glavni događaj finale završnice play offa prve futsal lige to je samo dobar razlog za jos jedan humanitarni hvale vrijedan potez, koji kao glavna krilatica subotnje veceri daje svima ostalima jako dobar primjer općenito postojanja amaterskog i poluprofesionalnog, pa i profesionalnog sporta. U subotu ce se odigrati tri utakmice vrhunskog futsala, odnosno tri omjera snaga dviju najboljih ekipa svih liga. Tako ce omjer snaga pokazati novi drugoligaši Samba i Kontrol Biro, zatim novi prvoligaši Poljica i biogradski Gauni, koji ce odigrati revijalne utakmice za prestiž i uvod u groznicu subotnje večeri koja starta u 21 sat, a to je dobri stari ,,el clasico” za prvaka sezone 2016/17. Ako uzmete u obzir samo neka od imena iz tabora Mnk Tina ili Mnk Varoši svake najave su suvišne, ali isto prenosimo dio najave glavnog organizatora:

,,Već viđeno, reklo bi se. Iako su svi koji su se plasirali u play off prijetili i imali prigodu zakomplicirati život vodećem dvojcu, ništa od toga. Ovaj vikend ćemo u finalu lige gledati najbolje – MNK Tin Zadar i Mnk Varoš Zadar. Aktualni prvak, pjesnici iz Papilona – Tin je dosta lako prizemljio MNK Puntamiku u polufinalu. Dvije lagane pobjede su im napunile dozu samopouzdanja i spremno očekuju petak i groznicu subotnje večeri. Lanjski najbolji igrač finala Ivan Mandic se specijalizirao za finala i to znaju u Varoši. Naravno opasnost prijeti od tri Burčula, Jakušića i nadasve Tonia Katalinica. Još ako hobotnica na vratima, mladi ali iskusni Ćurčija zaključa gol moglo bi biti slavlja kod Tihe Kneževića. No, zastrašujuće djeluje sastav Varoši gdje barem pet igrača mogu slomiti driblingom svaku obranu i igrača. I kad se sjete Jurline i Bugarije u Tinu ne spavaju mirno. Da ne spominjemo Klarina, Radmana, Župana i  ostale, no da li za sve ima mjesta u naslovnim ulogama. Podijeljena su mišljenja u zadarskoj futsal javnosti kome dati “pole position”. Varoš se dosta mučila kontra oslabljene, ali hrabre Idasse Nadin i nikoga nisu uvjerili u neku ekstra formu. No “mister rezultat” i plasman u finale su ostvareni a to je druga pjesma. Posebna priča je subotnji revanš koji kreće od 21 sat a moto je “Futsalom za Petru”. Naime,na ulazu će se davati i donirati novčana pomoć za nasu sugrađanku Petru Zrilić kojoj je potrebna pomoć za liječenje. Stoga ne sumnjamo da će naša futsal Zadar obitelj svesrdno pomoći u subotu jer DOBRO JE ČINITI DOBRO. Ovaj vikend svi putovi vode u nas hram – kultne Mocire!”

Dođite i podržite ovaj hvale vrijedan potez! Dobro je činiti dobro!