Pogotkom skoro s centra, Gauni srušili Slivnicu 23 sekunde prije kraja

Pogotkom skoro s centra, Gauni srušili Slivnicu 23 sekunde prije kraja

0 99

MNK_Gauni_futsal_PBPuno teže od očekivanog, a pomalo i razočaravajuće, momčad Gauna je teškom mukom svladala ekipu Slivnice. Pomalo pristup ,,lako ćemo”, podcjenjivanje protivnika i neozbiljnost, a malo i agresivnost protivnika kumovali su ovom teškom ispitu.

Susret je otvoren jako dobro od strane Gauna, što je urodilo plodom pogotkom Kneza sa sedam metara u donji desni kut protivničkog vratara već u 2. minuti, da bih odmah sljedeći napad Prtenjača izgubio loptu kao zadnji igrač obrane i to je bilo dovoljno za 1-1. Opet se otvorila crna rupa od desetak minuta gdje se greškama domaćih, gostima omogućava prilika za vodstvo. Srećom nakon izvedenog kornera Došen sretno pogađa malu mrežu za 2-1, te se odlazi na predah. Međutim, sa predaha Gauni kao da se nisu ni vratili. Greška na grešku, jedna neočišćena lopta i Barbaroša ostaje nemoćan, 2-2. Teško su Gauni dolazili do pravih prilika, bilježi se vratnica Perkovića i sjajan udarac Kneza tik kraj stative. I onda u 34. minuti sjajnim pasom proigran je Vidaković koji špicom sa osam metara pogađa za vodstvo 3-2 i činilo se velika tri boda.

IzrezakU želji za još kojim pogotkom minutu poslije Gauni se dižu visoko i ekipa Slivnice koristi grešku za brzu kontru, a Kalac zabija za veliko veselje i treći povratak u egal, te Gaune baca u očaj. Gauni se dižu u presing i očajnički pokušavaju probiti blok Slivnice što im ne polazi za nogom. Jedinu pravu priliku tog perioda imao je Knez minutu do kraja kada je mogao matirati vratara, al se odlučio zarolati ga fintom, no vratar ga čita. I tad kad je publika već bila na izlazu, 23 sekunde do kraja Prtenjača iz očaja šutira skoro sa centra i fantastično pogađa kroz šumu igrača same rašlje nemoćnog Brkljače. Na neki način  Prtenjača se iskupljuje za prvotnu kobnu grešku.

Teško osvojen trobod bio je prijeko potreban da Gauni zasjednu na drugu poziciju ljestvice koja vodi direktno u prvu ligu. Sad je za očekivati da će se pristup popraviti i da će dobrim igrama zadržati mjesto koje drže. Na kraju krajeva ovakve utakmice i jesu čar futsala.

Čestitke i za ekipu Slivnice koja se lavovski borila do samog kraja, a i za momke iz Gauna koji već dugo rukovode samim vrhom druge lige.