Požar u uvali Soline i naselju Kumenat, brzom intervencijom vatrogasaca spriječena velika...

Požar u uvali Soline i naselju Kumenat, brzom intervencijom vatrogasaca spriječena velika katastrofa

0 358

Uznemirene i zgrožene apokaliptičnim prizorima vatrene stihije duž cijele Dalmacije, građane Biograda na Moru i njihove goste istovremeno u protekla dva dana uznemirio je požar u uvali Soline, ali i onaj prethodni u naselju Kumenat. Srećom, brzom intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Biograda na Moru s tri vatrogasna vozila spriječena je velika katastrofa. Čitatelji su nam za objavu ustupili fotografije ta dva požara koji su planuli, kako se čini, u različito vrijeme, ali u razmaku od tek jednog dana!

Zapovjednik JVP Biograd Darko Banić tim povodom uputio je putem lokalnog BnM Radija svim građanima i ugostiteljima apel koji se posebno odnosi na poduzimanje važnih mjera predostrožnosti radi zaštite od požara te zamolio da svi zajedno učinimo sve što je u našoj moći kako bi se izbjeglo ono najgore. Posebno je upozorio na nepristupačnost terena i nedovoljno očišćenu borovu šumu u predjelu Soline, a u skladu s tim i na najjcrnje scenarije koje ovom prigodom ne želimo ni zamišljati.

„Svi građani koji imaju volje pomoći vatrogascima dobro su došli, ostali neka zapamte da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom!“, kazao je Banić između ostalog u telefonskom razgovoru za BnM Radio.

Što je dovelo do ovih požara u Biogradu na Moru, pokazat će istraga. Podsjećamo još jednom da se podmetanje požara u Republici Hrvatskoj prema Zakonskim odredbama vezanim uz izazivanje požara smatra ČINOM TERORIZMA i za taj čin predviđena je dugotrajna zatvorska kazna! G.Š.