PRIJAVITE SE NA VRIJEME: Besplatna radionica “Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske...

PRIJAVITE SE NA VRIJEME: Besplatna radionica “Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode”, za OPG-ove i druge proizvođače, uskoro u Biogradu na Moru; a evo kako se prijaviti

0 329

Lokalna akcija grupa “Laura” (www.lag-laura.hr) u suradnji sa tvrtkom Primitivance d.o.o. u Biogradu na Moru organizira besplatnu edukativnu radionicu pod nazivom “Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode”.

Edukacija je dio projekta “L’aventure en Primitivance” koji za cilj ima potaknuti male proizvođače na ekološku proizvodnju, certifikaciju i preradu već postojećih agrarnih sirovina u kozmetičke pripravke. Naime, trenutačno se, usprkos visokoj kvaliteti domaćih poljoprivrednih proizvoda te velikom potencijalu proizvođača u ruralnim sredinama, većina sirovina potrebnih za izradu prirodne kozmetike u Hrvatskoj uvozi.

Projekt pokretanja kozmetičkog brenda probne linije luksuznog seruma pri čijoj se proizvodnji koriste isključivo prirodne sirovine dalmatinskog podneblja prepoznat i podržan od strane ACT Grupe (www.act-grupa.hr), konzorcija društvenih poduzeća koji osnažuje ekosustav društvene ekonomije u Hrvatskoj. “L’aventure en Primitivance” jedan je od šest pobjednika i dobitnika potpore na natječaju “Pokreni nešto svoje” (www.pokreninestosvoje.hr) u 2017. godini, razvojnog programa ACT Grupe namijenjenog poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima čiji će projekti imati pozitivan utjecaj na društvo i/ili okoliš.

Edukativna radionica je namijenjena svim zainteresiranim OPG-ima i drugim malim (ekološkim) poljoprivrednim proizvođačima iz Zadarske i Šibenske županije, a održat će se u srijedu, 13. rujna s početkom u 19h u prostorijama LAGUR-a “Lostura” (Šetalište kneza Branimira 32, Biograd na Moru, prizemlje Hotela IN). Predavanje će održati mr. sc. Srećko Gross, farmaceut, znanstvenik, inovator te strastveni maslinar s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani/e za sudjelovanje trebaju se prijaviti na e-mail lag.laura2009@gmail.com najkasnije do 6. 9.2017.

Broj sudionika/ca je ograničen zbog prostornih kapaciteta dvorane.