PRIJEM U GRADSKOJ VIJEĆNICI: Gradonačelnik Ivan Knez i dogradonačelnik Marijan Stopfer primili...

PRIJEM U GRADSKOJ VIJEĆNICI: Gradonačelnik Ivan Knez i dogradonačelnik Marijan Stopfer primili trenere i reprezentativce Karate reprezentacije Hrvatske

0 153

U gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru gradonačelnik Ivan Knez i dogradonačelnik Marijan Stopfer ugostili su trenere i reprezentativce Karate reprezentacije Hrvatske.

“Ovo druženje sa sportašima koji se u gradu Biogradu nalaze na pripremama za nadolazeća natjecanja prilika da se i pobliže upoznamo s njima ali i zahvalimo za sve postignute rezultate i priznanja u tom sportu koji nikako nisu mali”, kazao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez te nadodao “Naš mali doprinos tomu je što smo im ustupili smještaj u kampu „Sveti Dominik“ i osigurali prostor kako bi se što kvalitetnije pripremili za natjecanja, a usput, u ovim vrućim danima i malo okupali u moru.”

Skupu su uz natjecatelje reprezentativce nazočili Danil Domdjoni trener i direktor karate kluba „Ipon“ Zagreb, te glavni tajnik hrvatskog Karate saveza Darko Šimunec.

„Pripreme u gradu Biogradu posebno raduju“, kazao je Danil Domdjoni, „ jer je Grad uvijek imao sluha za ovaj sport i sport uopće, dakako u okviru svojih mogućnosti i mi smo zboga toga zahvaljujemo i na ovom 10-odnevnom boravka u njemu. Obećajemo da ćemo se i nadalje marljivo trenirati, natjecati se i dakako i pobjeđivati te na taj način pronositi ime grada i čitave Lijepe naše diljem svijeta. Ovo je ujedno i prilika da se zahvalim i biogradskom karate klubu i mom dugogodišnjem treneru Svemiru Mrvičiću, koji je i ranije dok sam ja trenirao uvijek znao ohrabriti, odnosno kazati prave riječi u pravo vrijeme. On je bez sumnje najtrofejniji trener koga znam i nadam se da ću i ja uspjeti postići barem dio takvih rezultata u radu s mlađim naraštajima s kojima sada radim. Ovaj boravak u Biogradu nisu samo klupske pripreme jer uz naše članove tu su i članovi karate kluba iz Varaždina i Karlovca, uglavnom reprezentativci koji su nastupali na svjetskim i europskim prvenstvima. Posebno bi ovom prigodom istakao Antu Mrvičića iz Biograda, a koji je aktualni osvajač brončane europske medalje. Uz Antu svakako valja spomenuti i Enesa Garibovića koji je aktualni europski prvak u mlađim seniorima, te Luku Kondića koji je također brončani s europskog prvenstva za mlađe seniore. Tu je još i Dino Povrženić koji je bio kadetski prvak Europe, te je vrlo perspektivan. Svi oni pripremaju se za kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, ali i za kvalifikacijske turnire za svjetsko prvenstvo mlađih seniora, a koje počinje u listopadu ove godine i to na Tennerifama. Tu su u kombinaciji i Elma Garibović, Dorotea Rumenjak, Patrik Kozorić, Marijan Lovrić, Stipe Rošić, Tomi Tomić i Kristijan Lacković. Na ovim pripremama treniramo dva puta dnevno i svi su zadovoljni“.

Ovom prilikom ne možemo a da ne spomenemo vrhunske rezultate ovog nam dragog i skromnog sportaša iz Biograda čije će svjetsko zlato iz Talinna sjajiti još dugo, a i činjenica da je netom nakon toga u Tokiju postao i svjetski prvak, samo je još šlag na torti uspjeha Danila Domdjonija, što se nikako ne može i ne smije zaboraviti. Za sve sudionike ovog skupa, Grad je osigurao karte za posjet Zabavnom parku Mirnovec zvanom biogradski „Gardaland“, a također i druženje uz zakusku u objektu „Roko“ u Biogradu. J.F.

Tekst/Foto: Izvor Grad Biograd na Moru