SJAJNI REZULTATI: U 2017. uz pomoć LAG-a „Laura“ odobreno trinaest novih prijekata...

SJAJNI REZULTATI: U 2017. uz pomoć LAG-a „Laura“ odobreno trinaest novih prijekata u turizmu u vrijednosti 507.000,00 kuna!

0 198

Lokalna akcijska grupa (LAG) „Laura“ neprofitna je udruga registrirana od 2009. godine s ciljem promicanja ruralnog razvoja na svom prostoru obuhvata. Trenutno broji 40 članova koji se sastoje od javnog, privatnog i civilnog sektora.

Djelatnici LAG-a „Laura“ su i ove godine na vrijeme informirali lokalno stanovništvo o mogućnostima sufinanciranja projekata putem javnog poziva Ministarstva turizma „Konkurentnost turističkog gospodarstva 2017“ te su pripremili projekte za stanovništvo s ovog područja.

Sve to je rezultiralo s odobrenih 13 projekata na temelju kojih je odobreno ukupno 507.000,00 kuna.

Odobrenim sredstvima sufinancirala se izgradnja 10 bazena, 2 projekta odnose se na modernizaciju seljačkih domaćinstava za pružanje smještaja, a sredstva su odobrena i za rekontrukciju jednog turističkog broda.

Odluke o odabiru dodijeljene su za izgradnju bazena i proširenje turističke ponude u Biogradu na Moru, Benkovcu, Pakoštanima, Pašmanu, Polači, Stankovcima, Ražancu, Sukošanu i Svetom Filip i Jakovu, što ukazuje na to kako se sve veći broj turističkih djelatnika odlučuje na prijavu na natječaje, kako nacionalne, tako i EU.

Uz pomoć LAG-a „Laura“ na taj je način sufinancirano ukupno 40 projekata od strane Ministarstva turizma te je odobreno više od 1,8 milijuna kuna.

LAG „Laura“ osim projekata sufinanciranih od strane nacionalnih i EU izvora aktivno je od svog osnutka radila na pripremi i provedbi Lokalne razvojne strategije te je ove godine konačno potpisan Ugovor s Ministarstvom poljoprivrede ukupne vrijednosti 11.573.418,78 kuna za sufinanciranje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog turizma i infrastrukture te će krajem godine započeti s raspisivanjem natječaja za dionike s ovog područja.

Od osnutka do danas LAG „Laura“ je sudjelovao kao nositelj, partner ili suradnik na više od 135 projekata sufinanciranih iz nacionalnih i EU sredstava ukupne vrijednosti veće od 7 milijuna eura. (RI)