Svečani završetak projekta Priprema Marketing plana Han Agencije i Plana održivog gospodarskog...

Svečani završetak projekta Priprema Marketing plana Han Agencije i Plana održivog gospodarskog razvoja mjesta Vrana

0 191

U ponedjeljak, 11. ožujka 2013. u 11.30 sati, u Hotelu Adriatic Biograd n/m održala se svečanost zatvaranja projekta Ministarstva kulture RH, financiranog sredstvima Europske unije IPA 2009 Priprema Marketing plana Han Agencije i Plana održivog gospodarskog razvoja mjesta Vrana.

Projekt je provodio međunarodni konzorcij pod vodstvom KPMG Advisory S.p.A. (Italija) u suradnji s Horwath HTL Zagreb (Hrvatska). Cilj projekta, koji je započeo u svibnju 2012. godine i završava u ožujku 2013. godine, je gospodarska revitalizacija i razvoj mjesta Vrana ,Zadarska županija. images

Projekt obuhvaća gospodarsku revitalizaciju i razvoj mjesta Vrana i okolnog područja. Usmjeren je na identifikaciju održivog upravljanja kulturnim dobrom Maškovića Hana i poboljšanje odnosno jačanje turističkog i poljoprivrednog gospodarskog sektora u Vrani. Stoga je glavni cilj ovog projekta bila identifikacija i prijedlog održivog načina korištenja Maškovića Hana kao poluge za početak revitalizacije i pokretanje gospodarskog razvoja turističkih i poljoprivrednih poduzeća na cjelokupnom području naselja Vrana.

Projekt se sastojao od dvije komponente koje su prezentirane na samoj svečanosti:

Marketing plan Han Agencije
Plan održivog gospodarskog razvoja mjesta Vrana

Rezultati projekta, s naglaskom na gospodarski i socijalni razvoj u kontekstu Vrane i općine Pakoštane u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju predstavio je voditelj tima i ključni stručnjaci na projektu.