U Biogradu održan Bioritam – prvi glazbeni festival

U Biogradu održan Bioritam – prvi glazbeni festival

0 159

18 (Copy)U organizaciji biogradskog Društva Naša djeca i pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru, ovu prvu nedjelju mjeseca lipnja 2014. je, s početkom u 20 sati na Trgu Brce u Biogradu održan „Bioritam“, prvi glazbeni festival zamišljen kao susret mladih glazbenih talenata s područja grada Biograda ali i okolice. Prvi po redu biogradski „Bioritam“ okupio je solidan broj sudionika koji su ovim putem promovirali svoje sposobnosti i glazbene vještine, kao i one koje su potrebne u voditeljskom smislu. Mladi voditeljski par, Josipa Pribilović i Ante Banić, su baš kao pravi profesionalci svojski odradili voditeljski dio posla i u uvodnom dijelu biogradskoj publici predstavili „Bioritam“ kao poticaj za dobre i trajne „bioritmove“, za zajednička druženja, za vedre osmijehe, za prenošenje iskustava sa starijih na mlađe…te najavili izvođače. „Bioritam“ je otvorila i „probila led“ na scenu ostalim izvođačima svojom izvedbom Magazinove pjesme „Gutljaj vina“ mlada pjevačica u usponu, Ivana Orlić.

8 (Copy)Nakon nje je nastupila Petra Šarić, koja je još od predškolske dobi nastupala ispred biogradskog Društva Naša djeca i imala zapažene nastupe, pa je gostovala i u Porto San Giorgiu u Italiji, a danas je, kao učenica srednje medicinske škole u Zadru savršeno otpjevala „Make You Feel My Love“ od Adele i svojom izvedbom dotakla dušu mnogih u publici. Dvanaestogodišnja Lana Orlović iz Benkovca, koja želi biti pjevačica kad odraste, otpjevala je dvije pjesme Jelene Rozge – „Bižuterija“ i „Okus mentola“. Tonka Brzić je nastupila zajedno s ocem Antom, poznatijim iz hrvatske zabavno-glazbene emisije „Pjevaj moju pjesmu“, gdje je skupa s Ivanom Orlić predstavljao Biograd. Profesor Adnan Huseinbegović  je svojim nesebičnim davanjem i dugogodišnjim prenošenjem glazbenih znanja mnoga dječja srca otvorio prema svijetu glazbe, a danas je sa svojim mladim orkestrom, posebno uvježbanim za ovu prigodu, predstavio glazbu iz filma „Moje pjesme, moji snovi“, točnije pjesmu solmizacije „Do, re, mi“ koju su otpjevale Marta Baričić, Lana Deur i Ana Vodopija.

10 (Copy)Nakon muziciranja ovog orkestra u instrumentalu „Let’s Twist Again“, ponovno su nastupile dražesne i talentirane Lana, Marta i Ana s pjesmom „En, ten, tini“. Potom su Ana Marija Pilipović, koja je ujedno i flautistica, učenica Osnovne glazbene škole Biograd,  i Paula Kruneš, uz glazbenu pratnju, u duetu otpjevale „Sanjaj me“. Uslijedila je instrumentalna glazba tri flaute uz pratnju gitare, Ana Marija Pilipović, Franka Radas i Domeniko Kvartuč, učenici su Osnovne glazbene škole Biograd i logičan izbor u nizu glazbenih talenata na prvom „Bioritmu“. Ivana Orlić je malo opustila atmosferu Magazinovom pjesmom „Ako poludim“, a potom su nastupile Tereza Brzić i Andrijana Čirjak uz pratnju gitare Jure Brzića iz grupe Free Way s pjesmom „All Of me“. Nakon ove laganice uslijedio je malo žešći rockerski nastup oca i sina, Mile i Leopolda Brzića s njihovom interpretacijom poznate „We Will Rock You“. Otac Jurica Brzić je s gitarom pratio kći Lanu  koja je pjevala „My Heart Will Go On“.

 

9 (Copy)U završnom dijelu nastupio je nezaboravni dvojac iz zabavno glazbene emisije „Pjevaj moju pjesmu“, Ivana Orlić i Ante Brzić, s nekoliko zabavnih pjesama.Na zahtjev publike, Petra Šarić je na samom kraju ponovila svoju pjesmu kojom je već nastupila. Svi sudionici su za sudjelovanje na prvom biogradskom „Bioritmu“ primili zahvalnice Društva Naša djeca. Realizacijom ovog festivala ispunjena je zadaća koju ovo društvo promiče, a to je poticanje dječjeg stvaralaštva i stvaralaštvo za djecu, kvalitetno slobodno vrijeme i odgovorno roditeljstvo. S tim bi se najvjerojatnije složili i svi koji su ovom prigodom pratili nastupe svojih mladih izvođača, članovi obitelji i brojni prijatelji koji su ih došli podržati. Afirmacija u društvu, samopoštovanje i samopouzdanje, uz kreativnost i umjetnički izričaj, je ono što je pružio djeci i mladima kao izvođačima. Sve pohvale organizatorima, s prvim „Bioritmom“ svi su na dobitku. Za kraj mu želimo poručiti – vidimo se i dogodine! G.Š.

Bioritam

 

SIMILAR ARTICLES