VIDEO: Mlade Biograjke i Biogradci osnovali regionalnu stranku

VIDEO: Mlade Biograjke i Biogradci osnovali regionalnu stranku

5 196

UntitledMlade Biograjke i Biogradci su osnovali regionalnu dalmatinsku, ali prije svega hrvatsku stranku HDSSD (Hrvatski Demokratski Slobodarski Savez Dalmacije) na razini grada Biograda i najavili su izlazak na lokalne izbore.

Na osnivačkoj skupštini među 128 osnivača HDSSD-a, uočljiva je bila nazočnost velikog broja mladih članova-osnivača koji do sada nisu bili pripadnici i članovi niti jedne političke stranke ili dosadašnjih „interesnih“ političkih grupacija.

”Luksuz podijele na lijeve i desne si više ne možemo dozvoliti, nama  je ponovno potrebno nacionalno jedinstvo kao u 90-im godinama, u ovom gospodarskom, socijalnom i moralnom oporavku naše države”, iznio je u svom obraćanju osnivačima HDSSD-a Ivan Sambunjak,  potpredsjednik cjelokupnog HDSSD-a, a inače i jedan od 7 dopisnika volontera PortalBiograda.

Naglasio je, „zadovoljstvo što ova dvorana vrvi mladim ljudima, mladim ljudima koji su svojim dolaskom jasno dali do znanja  da se ne slažu s načinom na koji se upravlja s našim kraljevskim gradom Biogradom, regijom Dalmacijom i jedinom nam domovinom RH“.

„Rat, privatizacija, ali i centralizacija i metropolizacija u smjeru naše metropole  Zagreba uvelike su pridonijeli gospodarskom i socijalnom siromašenju nekada najbogatije regije i u bivšoj državi. Nepravedna raspodjela nacionalnog bogatstva je dovela do toga da je BDP u Dalmaciji gotovo dva i po puta manji nego u našem glavnom gradu Zagrebu, da je nezaposlenost dvostruko veća ili na otocima i ratom opustošenom dalmatinskom zaleđu čak i trostruko u odnosu na Zagreb, Istru i Središnju Hrvatsku“, istaknuo je Ivan Sambunjak inače i predsjednik Mladih HDSSD-a na razini cijele stranke.

U svom obraćanju skupštinarima, jasno je naglašeno da u nadolazećim lokalnim izborima HDSSD neće ići u nikakvim koalicijskim kombinatorikama sa strankama poput HDZ-a, ali ni sa SDP-om. Odluka za samostalni izlazak na izbore utemeljena je na činjenici da  „iza lokalnog HDZ-a i lokalnog SDP-a stoje iste obitelji“ (o kojoj biogradskoj obitelji se radi, pogledajte u video prilogu),  a te poslovne  grupacije Grad su  dovele u situaciju da u Biogradu nema oporbe, jer je i glavnu oporbenu stranku SDP, preuzela ista poslovna skupina koja misli grupno vladati gradom Biogradom, bez obzira koja politička „struja“ osvoji vlast, što je dočekano sa gromoglasnim pljeskom Biogradaca.

„Prema tome, odmah mogu najaviti svima, da nećemo ići u koaliciju ni sa Damirom-Dadom Šangulinom iz SDP-a, niti  sa lokalnim  HDZ-om. Mi ćemo koalirati sa onima s kojima nitko do sada  nije koalirao, a to je koalicija sa vama, sa građanima grada Biograda“, istaknuo je u svom temperamentnom, ali i na kraju svog obraćanja, vrlo emotivnom govoru novoizabrani predsjednik HDSSD-a, Ivan Sambunjak.

VIDEO:

[nggallery id=16]

U Gradski odbor HDSSD-a grada Biograda još su izabrani Belamarić Mirana, Marinović Andrej, Rogić Mate, Zanić Marko i Ivan, Toni Tomić, a na pomolu je i reizbor, zbog omasovljenja članstva.